Најквалитетното од земјата на сонцето

Винаријата Македонија е најновата и најмодерно конципирана македонска винарија.
Винаријата Македонија е најновата и најмодерно конципирана македонска винарија. Повеќе

Контакт

  • Тел: + 389 076 346 702
  • Е-маил: elenapavlovska84@yahoo.com
  • Веб страна: http://24mall.mk/
  • Адреса: булевар „Партизански Одреди“ бр.4
  • Град: Скопје
Product Big image

Вино Розе


При производството на розевото вино ферментира само гроздовата маст, а не целата гроздова каша. По одделувањето на зрната од чиповите, смесата се остава да престои со кожинката, во зависност од сортата и степента на зрелост, помеѓу 2 и 6 часа. Следува сомелување, за одделување на маста од кожите, а потоа ферментација. Потоа поинтензивно се сомелува и колку долго се ферментира, толку е потемна бојата, а потоа со разделувањему се дава кристален сјај.

Нема коментари

Нема видео

Повеќе продукти од оваа продавница